Zagreb pao u zadnjoj sekundi

Borac - Croatia Osiguranje Zagreb

Metalurg će u 2012. godinu ući kao jedini neporaženi sastav SEHA lige, nakon što je prvi favorit za naslov, CO Zagreb, pao u Prešovu (32:31, 16:18).

Odigrali su Zagrebaši najgoru obrambenu utkamicu polusezone, bili bez Davida Špilera koji ima problema s ložom. I takvi vodili većinom utakmice, domaćin je u nastavku poveo 27:26, u 55. minuti imao 29:27, a završnica je donijela pravu dramu.

Nekoliko sekundi prije svirene semafor je pokazivao 31:31, makedonski suci dosudili deveterac za domaćina, gorostasni Krištopans, koji je do tada zabio 11 golova, bio blokiran, ali se lopta odbila njemu praktički pod noge, Latvijac ju skuplja i šalje neobranjivo u Šegine suprotne rašlje. Veliko slavlje za domaćina koji je prije samo nekoliko dana u istoj dvorani izgubio od Borca, ali ovom pobjedom napravio bitan korak prema Final Fouru.

Krištopans sa 12 golova prvo ime susreta, Antl je zabio 9 (3), Kopčo 4, kod Zagreba ljevaci najefikasniji, Horvat 7 i Kopljar 5, dok su Šego i Pešić zajedno imali samo pet obrana.

Nakon poraza u Areni od Barcelone, Zagrebu je ovo ukupno drugi poraz sezone, a bodove je još samo gubio u Našicama (20:20) i Skopju protiv Metalurga (19:19).