13. kolo SEHA lige: Bjelorusi prelaze na vrh?

Borac- Sloga

Egalom Tatrana i Zagreba u Prešovu počelo je 13. kolo SEHA lige. Zagrebaši su zadržali čelnu poziciju, ali teško je očekivati da će to uspjeti i nakon subote.

Prvi pratitelj zagrebaša Meškov igra u Banja Luci i teško je za očekivati da na putu prema Final fouru oslabljeni Borac može napraviti veće probleme bjeloruskom sastavu. Nakon što su pobijedili Vardar, Metalurg i Zagreb u posljednje vrijeme igrači iz Bresta su veliki favoriti u Boriku.

U drugom subotnjem susretu Nexe dočekuje Lovćen i pobjeda je šansa za Našičane da se Zagrebu približe na bod uoči međusobnog dvoboja, a barem na trenutak preskoče Metalurg i Vardar. U slučaju gubitka, Nexe će teško držati priključak s vrhom, a isti u slučaju pobejde može uhvatiti Lovćen. Dakle, iznimno zanimljivo će biti u Našicama.

Ostatak 13. kola igra se u srijedu, zbog europskih obveza Izviđača u Norveškoj i Metalurga  u Rusiji. Izviđač će u srijedu dočekati prvaka Vardara u iznimno važnoj utakmici za makedonski sastav kada je riječ o plasmanu na završni turnir. Istoga daan Metlurg će u Skoplju dočekati dobojsku Slogu i tu neizvjesnosti ne bi trebalo biti, s obzirom na snagu prvaka Makedonije i probleme Dobojlija.

Treba dodati da će u utorak u Prešovu biti odigrana i posljednja zaostala utakmica iz prvog dijela prvenstva u kojoj će Tatran ugostiti Lovćen. Dakle, nakon izgubljenog boda protiv Zagreba pobjeda je za Slovake imperativ, a Lovćen u Našicama i Prešovu u roku od tri dana određuje svoju sudbinu u ovoj SEHa sezoni.

Tako bismo nakon srijede trebali imati kompletnu tablicu sa 13. kolom lige, što je uoči završnice (još pet kola) iznimno važno.