Velike promjene na vrhu nakon 13. kola: Triler završnica

Lovćen- Izviđač

Kompletirano je 13. kolo, odigrane su sve zaostale utakmice iz prvog dijela prvenstva. Pet kola prije kraja regularnog dijela sezone, tablica je potpuna i pokazuje da će sama završnica biti potpuni triler.

Vodeći Zagreb izgubio je, točnije, osvojio bod u Prešovu, a tu priliku da ga stignu i prestignu nisu iskoristi Meškov, Metalurg i Vardar. Meškov siguran u Banja Luci, Vardar u Ljubuškom, a Metalurg kod kuće protiv Sloge. I sada je četvorka unutar dva boda, Meškov bod ispred Metalurga, Metalurg bod ispred Vardara i Zagreba, a SEHA pobjeda nosi tri. Toliko o izjednačenosti. Da je Lovćen uspio pobijediti u Prešovu, bilo bi još 'gušće' pri vrhu, no ovako Tatran, Lovćen i Nexe čekat će priliku za plasman na Final four iz drugog plana. Nikako ih se ne može otpisati.

Novo kolo koje počinje u subotu, a završava u srijedu zbog europskih obveza Metalurga, Zagreba, Izviđača i Tatrana ne donosi derbije vodeće četvorke, ali donosi susrete koji bi dosta toga mogli rasplesti kada je riječ o plasmanu na Final four. Te utakmice su prvo subotnje gostovanje Nexea u Brestu, te u srijedu gostovanje Metalurga u Cetinju i Vardara u Prešovu. Uspiju li makedonski predstavnici i Bjelorusi osvojiti bodove, situacija bi se mogla prilično definirati, a ne uspiju li mogla bi se dobro i zakomplicirati. Zagreb u utorak dočekuje Borac i očekuje nova tri boda, dok će Sloga i Izviđač igrati za prestiž, a Dobojlije će ujedno tražiti i prvi bod uopće ove sezone.

A onda u posljednja četiri kola slijedi potpuni rasplet situacije s tim da svako kolo do kraja donosi novi derbi, direktni obračun za pozicije koje bi mogle značiti i šansu na završnom turniru koji bi se trebao igrati u Makedoniji.

Dakle - 15. kolo Metalurg - Meškov; 16. kolo CO Zagreb - Metalurg; 17. kolo Metalurg - Vardar, 18. kolo CO Zagreb - Meškov. U utakmicama odluke Zagreb i Metalurg su dvaput domaćini, a Meškov dvaput gost. Znači li to prednost, vidjet ćemo.

Potsjetimo, na završnom turniru sastaju se broj 1 i broj 4, te broj 2 i broj 3 iz regularnog dijela sezone.