Franjo Lelić: „Dobro poznajemo Meshkov i nadamo se pozitivnom rezultatu!“

Nexe- Vardar

U prvoj utakmici 14. kola SEHA lige, Nexe će u subotu gostovati u Brestu kod vodećeg Meškova. Utakmicu je najavilo iskusno desno krilo Nexea Franjo Lelić.

Franjo, utakmica protiv crnogorskog Lovćena je iza vas. Nažalost, spotaknuli ste se već na prvoj stepenici nastavka sezone…

- Da, baš smo se spotaknuli. Pripreme smo odradili odlično, odigrali devet izuzetno dobrih utakmica. Pričali su mnogi o tome, ponoviti ću i ja - nije mala stvar pobijediti Partizana i Vardara u Beogradu. Možda malo iznenađujuće, ali smo to napravili. I onda dolazi nastavak SEHA lige, prva službena utakmica u 2013.godini i mi je izgubimo. U Našicama! Možda smo i mi malo opuštenije ušli u utakmicu misleći da ćemo lako doći do pobjede. Lovćen se, međutim, pokazao kao vrlo tvrd orah. Znali smo da su neugodni na domaćem terenu, to su sada potvrdili i na gostovanju kod nas. Iskusnija su momčad od nas i mislim da im je upravo to iskustvo donijelo mirnoću u  samoj završnici utakmice te na kraju i pobjedu.

U borbi za završnicu SEHA lige nedostajati će vam ti bodovi, ali i oni iz Ljubuškog…       

- Hoće, to je sigurno. S tih šest bodova naša bi pozicija bila puno kvalitetnija. Pred nama su tri teška gostovanja (Meshkov, Vardar, Tatran) te utakmica s CO Zagrebom u Našicama. No, ne treba sada previše kukati, sami smo sebe doveli u ovu situaciju. Treba se koncentrirati na utakmice koje nas očekuju i tražiti bodove gdje god to bude moguće.

Vaš slijedeći protivnik Meshkov Brest u posljednje vrijeme igra odlično, trenutačno su i vodeća momčad lige…

- Da, vodeći su i igraju odlično. U posljednjih nekoliko utakmica pobijedili su Metalurga, Vardara, Borca…S njima smo ove sezone igrali već tri puta, oni su slavili dva puta mi jednom. Dobro ih poznajemo i s obzirom na našu pobjedu protiv njih u SEHA ligi u onoj jesenskoj utakmici, imamo se pravo nadati pozitivnom rezultatu.

A za pozitivan će vam rezultat biti potrebno…   

- Prvenstveno svatko od nas treba razmisliti o svojoj igri i učiniti sve kako bi je podigao na viši nivo. Motivacija nam je uvijek bila visoka, sada treba biti najviša moguća. Nadam se i vjerujem da nam je kiks protiv Lovćena do kraja otvorio oči. U utakmicu protiv Meshkova od prve sekunde treba uči maksimalno. Ukoliko to bude tako doći će i rezultat.