Sve veća uzbuđenja u SEHA ligi: Slijedi veliki derbi Metalurg – Meškov

Lovćen- Izviđač

Baš kako se moglo i pretpostaviti, čeka nas uzbudljiva završnica druge sezone regularnog dijela SEHA lige. U tijeku je velika borba za prva četiri mjesta koje vode na Final four koji će se 12. i 14. travnja igrati u SD Boris Trajkovski Skoplju. Na završnici će polufinale igrati 1. protiv 4. i 2. protiv 3. sastava iz regularnog tijeka natjecanja, a tko će koji biti doista je nemoguće prognozirati.

U srijedu navečer kompletirano je 14. kolo koje je donijelo nekoliko rezultata koji bi bitno mogli utjecati na rasplet.

Prvo, Metalurg je pobijedio na gostovanju u Cetinju i na taj način crnogorskog prvaka gurnuo dalje od završnice. Istovremeno je u Prešovu Vardar osvojio jedan bod protiv direktnog konkurenta za Final four Tatrana. Prije Vardara u Prešovu je slično napravio Zagreb, pa je očito da Slovake umara paralelno igranje u Kupu EHF i tako jakoj ligi. No, ne treba ih,  bez obzira na kikseve doma, otpisati, jer raspored im je vrlo povoljan i ništa nije nemoguće. Propustili su dvije velike šanse, ali još se nadaju.

Zagreb je očekivao pobijedio Borca, a vodeći Meškov Našičane, dok je u Doboju Sloga protiv Izviđača upisala svoju prvu SEHA pobjedu uopće i sada više nitko nije bez bodova, što je dakako dobro i za ligu.

Treba naglasiti da su Metalurg i Tatran uoči završnice lige zbog obveza u Ligi prvaka i Kupu EHF u nešto 'napornijoj' situaciji od ostalih, što dakako treba respektirati. Uz sve to, Metalurg je u problemu zbog teže ozljede važnog i efikasnog Dejana Manaskova kojeg je po hitnom postupku zamijenio Slovenac David Koražija.

Do kraja natjecanja su ostala još četiri kola, a već sljedeće 15. po redu donosi nam veliki derbi, susret dva vodeća sastava lige u ovom trenutku Metalurga i Meškova u Skoplju. Prije nekoliko kola Bjelorusi su na čelu tablice zamijenili Zagreb, a sada se pruža prilika Metalurgu da 'smijeni' njih. Igra se u srijedu u Avtokomandi. Uspije li Metalurg, imali bismo u tri kola tri različita vodeća sastava na tablici, što samo govori o izuzetno uzbudljivom prvenstvu i kvaliteti rukometa koja bi dogodine u trećoj sezoni trebla biti oplemenjena.

Prije nego odigraju Metalurg - Meškov, Zagreb će u subotu gostovati u Našicama. To je posljednja šansa za Nexe, a prva meč lopta za plasman u završnicu za Zagreb. Baš kao što je poraz od Metalurga odvojio Lovćen od završnice, tako bi mogao i Nexe, izgubi li od Zagreba, pa bi u tom slučaju samo Tatran ostao prijetnja vodećoj četvorki u završnici natjecanja.

Tatran u srijedu dočekuje Izviđač, Vardar je u subotu gost Borca, a Lovćen dočekuje Slogu.

Slovaci, Makeodonci i Crnogorci su u tim susretima veliki favoriti i svaki poraz i izgubljeni bod bio bi senzacija. Posebno je subotnje gostovanje u Banja Luci bitno Vardaru, jer Tatran je opasna prijetnja u finišu, najviše za aktulanog prvaka SEHA lige kojem je banjalučki dvoboj od iznimne važnosti.