SEHA u završnici ligaškog dijela: Zagreb u Cetinju za jedinicu, Tatran čeka grešku Vardara

Lovćen- Borac

SEHA ulazi u uzbudljivu završnicu, nepuna dva kola ostala su do kraja, jer su Izviđač i metalurg svoj posao iz zadnjeg kola odigrali uanprijed.

17. kolo bit će zbog obveza Metalurga i Tatrana u europskim kupovima 'pomaknuto', no to ne bi trebala biti veća neprilika.

Danas se igraju tri utakmice:  Meškov - Sloga, Nexe - Izviđač i Lovćen - CO Zagreb. Utakmica Borac - Tatran igra se u srijedu, a Metalurg i Vardar će igrati 30. 3.  kada već svi odigraju sve.

Nakon pobjede protiv Metalurga u derbiju Zagreb drži konce broja 1. Zato mu je iznimno važna subotnja utakmica u Cetinju. Uspiju li zagrebaši pobijediti Lovćen koji je šanse za Final four izgubio, posljednje kolo u Zagrebu imat će priliku protiv Meškova igrati za broj 1 u ligaškom dijelu sezone.

Teško je očekivati da Sloga može iznenaditi u Bjelorusiji, i da Izviđač ima prevelike šanse u Našicama, makar su Našičani već izgubili šanse za plasman u završnicu...

Zagreb i Meškov u ovom kolu mogu preskočiti vodeći Metalurg, a onda će makedonski dvoboj na kraju biti iznimno zanimljiv zbog podjele mjesta za doigravanje. Tatrana bi u Skoplje na Final four mogao odvesti niz pobjeda - doma protiv Sloge i Izviđača, te vani protiv Borca, no za to bi se trebalo dogoditi i duplo posrnuće Vardara, a Vardar još ima dva domaća susreta protiv Metalurga i Lovćena.

Dakle, reklo bi se da je četvorka za završnicu druge sezone neupitna, da su to isti od lani Vardar, Metalurg i Zagreb, te novo lice umjesto Tatrana bjeloruski Meškov.  Ali u sportu nikad nije gotovo, dok nije stvarno gotovo. Pa, pričekajmo... Uz dva velika derbija do kraja Zagreb - Meškov i Vardar - Metalurg. Tu se dijele karte za 12. travanj kada je na programu polufinale u SD Boris Trajkovski u Skoplju. Veliki finale druge sezone je 14. 4. u nedjelju.