Kolo prije kraja: Zagreb predao ključeve jedinice Meškovu

Nexe- Izviđač

Meškov je dobio Slogu, Zagreb je poražen u Cetinju i kolo prije kraja ostao je samo jedan upitnik kada je riječ o Final fouru 12. i 14. travnja u Skoplju. Upitnik koji će možda biti riješen u sljedeću subotu kada u Skoplju gostuje Lovćen protiv Vardara. Da bi bio skroz siguran za nastup na Final fouru, kao što su sigurni Meškov, Zagreb i Metalurg, Vardar će trebati pobijediti ili čekati pobjedu u zadnjoj utakmici lige protiv Metalurga. Tatran će čekati nadu koju mu mogu donijeti Lovćen i Metalurg.

Proteklo kolo prošlo je u znaku poraza Zagreba u Cetinju, baš kao i lani. Uz dva egala, Zagrebu je to bio četvrti SEHA poraz ove sezone. Teško će se takvog nečega sjetiti posljednjih godina. Uz poraz, zagrebaši su ispustili i ključeve broja 1 na kraju lige koje sada drži bjeloruski Meškov. Izbili su na čelo Bjelorusi bod ispred Metalurga, dva ispred Zagreba i sada ih za potvrdu broja 1 očekuje gostovanje u Zagrebu u posljednjem kolu. Pobjedom bi riješili pitanje jedinice, gurnuli Zagreb na siguran broj 4, naravno pod uvjetom da Vardar prokocka priliku protiv Lovćena i Metalurga. Tada bi se u igru umiješao i Tatran s kojim Zagreb ima bolji međusobni skor. No, prvak Vardar ima dvije meč lopte kod kuće i teško će ih propustiti.

U svakom slučaju, treba znati da će 12. travnja u SD Boris Trajkovski polufinale igrati 1. protiv 4. i 2. protiv 3. iz ligaškog dijela natjecanja.

Lovćen je sa 9 pobjeda ostvario sezonu iznad očekivanja u vrlo teškoj finacijskoj situaciji. To je priznanje odličnom radu trenera Zorana Avramovića, ali i Pere Miloševića koji je tu bio prije njega. Makar su se osipali, makar ih je lomilo SP i napori na njemu, Igor Marković i Stevan Vujović i društvo napravili su odličan posao kao pravu preporuku potencijala i sada je samo pitanje odluke kako će nastaviti dalje.

I Našičani koliko god da su razočarani uz sve probleme slične prirode, izvukli su maksimum. Igrali su prepoznatljiv rukomet, pokazali potencijal i također je stvar odluke kako dalje.

Liga ide kraju, posljednje kolo će doslovno odlučivati o podjeli pozicija za Final four. Uzbudljiviju završnicu bilo je nemoguće očekivati. Sjajan uvod u konačni obračun u Skoplju.