U petak i nedjelju završnica druge sezone u Skoplju: Vardar brani naslov, u polufinalu lanjski finale

Vardar - Metalurg finale

U petak i nedjelju skopska dvorana Boris Trajkovski domaćin je završnog turnira druge sezone SEHA lige. Prvi prvak SEHA lige je Vardar koji je taj naslov osvojio lani u finalu protiv Metalurga, nakon što je izbacio u polufinalu CO Zagreb koji je bio domaćin. Četvrti sudionik FF bio je Tatran, a umjesto njega ove sezone to će biti Meškov iz bjeloruskog Bresta, tim koji je nakon ligaškog dijela zauzeo prvo mjesto. Zagreb, Vardar i Metalurg su konstanta završnice.

Prvi polufinale igraju CO Zagreb i Meškov. Dvaput ove sezone Bjelorusi su dobili Zagreb, no u Zagrebu ne pomišljaju da je zbog toga prednost na strani bjeloruskog sastava.

Vjerujemo da će četvrto mjesto bilo samo splet okolnosti, dobro smo radili i očekivanja su da prođemo u finale, pa zašto i da ne osvojimo naslov - reći će trener Zagreba Boris Dvoršek koji je nedavno zamijenio Slavka Golužu.

Bjelorusi su jasno ambiciozni, ali svjesni da će završnica biti ipak drugačija od lige.

Naša ambicija bila je plasman na Final four, to smo i ostvarili. Nemamo pritiska, kompletni smo, dvaput smo pobijedili Zagreb i optimisti smo uoči starta - rekao je bjeloruski strateg Vladimir Savko koji je na klupi nedavno zamijenio Litavca Astrauskasa i treći je trener Meškova ove sezone. Prvi je bio Savukinas, također Litavac.

Inače, Zagreb će biti bez ozlijeđenog Matića, a Meškov bez ozlijeđenog  Đukića.

 

U drugom polufinalu igrat će se domaći derbi, derbi Balkana kako će ga nazvati Lino Červar, između Metalurga i Vardara. To je repriza lanjskog finala u koji Vardar unosi naslov, a Metalurg ulogu glavnog favorita. Metalurg će biti bez ozlijeđenih Mirkulovskog i Manskova, upitan je nastup Markovskog, dok će Vardar igrati bez Nedanovskog koji je ozlijeđen.

Lino Červar trener Metalurga kaže:

Podržavamo SEHA ligu, očekujem u budućnosti organizacijski pomak i otvaranje prema Europi. Mi za razliku od ostalih nismo fokusirani samo na SEHA ligu, igramo i Ligu prvaka, pa ćemo sigurno misliti i na utakmice koje nas očekuju u vikendima koji slijede.

Veselin Vujović će na Linine riječi dodati:

Ne sumnjam da će Metalurg biti maksimalan i da će biti velike borbe. Vardar sigurno ima svoju šansu. Metalurg je u prednosti, jer je ove sezone odigrao puno više jakih utakmica, ali na jednom ovakvom turniru to ne mora biti presudno.

 

Između polufinala u petak i završnice u nedjelju (za 3. mjesto u 17.00,. finale u 19.00) u subotu bi SEHA trebala potpisati sponzorski ugovor o suradnji s ruskim energetskim divom Gazpromom.    

 

RASPORED, SATNICA, SUCI

 

Polufinale

CO Zagreb - Meškov (petak 17.00 - sude Načevski i Nikolov iz Makedonije)

Vardar - Metalurg (petak 19.00 - sude Gubica i Milošević iz Hrvatske).

 

Završnica

Za 3. mjesto (nedjelja 17.00)

Finale (nedjelja 19.00)

Suci za završnicu Gusko i Repkin iz Bjelorusije, te braća Konjičanin iz BiH, ovisno o polufinalu Meškova.