Metaloplastika dočekuje Borac

Šapčanima fali ponajbolji igrač, Borac ima veću širinu i može do bodova

Borac - Metalurg

Nekad su ova dva tima bila prvaci Starog kontinenta, danas pak kroz SEHA-u doživljavaju i proživljavaju neka nova lijepa vremena. Zorka i Borik su pune dosta često, Zorka zapravo konstantno i kada bi se gledao prosjek publike u uvodnoj sezoni SEHA lige, Metaloplastika bi bila na vrhu.

Borac s druge strane ima kvalitetniju i širu momčad, što je posebno važno naglasiti jer su se Banjalučani svjesno spremali i pojačavali za regionalno natjecanje, dok je Metaloplastika u njeg upala slučajno, tek nakon otkaza Partizana i tako ostala bez mogućnosti kvalitetne pripreme. Ali daleko od toga da su momci Slavka Novakovića razočarali...

Ni jedan ni drugi tim nema realne šanse za Final Four, ali i jedni i drugi imaju realne šanse pomutiti nekome račune, kao što je to uradio Borac u svom posljednjem nastupu kada je šokirao Tatran usred Prešova i dobio 35:31.

- Nije mala stvar dobiti Tatran na njegovom parketu. Neki su možda i sumnjali u nas, ali mi nismo i sada sam jako sretan što smo svima pokazali koliko vrijedimo - govorio je tada trener Dragan Marković, ujedno izbornik BiH.

- Imamo kvalitetu, u Prešovu smo odigrali od početka muški, nismo im dopustili da nametnu igru.

Briljirao je golman Bojan Ljubišić sa 20 obrana, bek Karačić zabio 7, pivot Stanko Sabljić 9, a partiju desnog vanjskog Branislava Obradovića trener Marković je okarakterizirao kao 'najbolju od povratka'.

- Idemo u Šabac pobijediti domaćina. To je naša obaveza u svakoj utakmici, ni ova nije izuzetak - poručio je pak trener uoči današnjeg okršaja.

- Igramo dobro u posljednje vrijeme, što smo potvrdili u Prešovu. Ako budemo u Šapcu na istoom nivou, bodovi neće pobjeći. Međutim Metaloplastika je ozbiljan tim kojeg tako moramo i shvatiti. Bili su na pragu iznenađenja u Zagrebu i Skopju, doma dobili Bosnu i Izvičać, zaslužuju maksimalan respekt - stoji u najavi trenera Markovića za Nezavisne novine.

Šapčani su s druge strane bodove na svom parketu gubili jedino protiv Zagreba i Nexea, uz remi s Tatranom. U posljednjem domaćem susret, pre 4.000 ljudi, Zagreb je uz 22 obrane Ivana Pešića lako dobio, a nakon toga je Metaloplastika izgubila u Ljubuškom.

- U teškoj smo poziciji, mada smo znali u što ulazimo. U tri mjeseca smo odigrali 24 utakmica. To je izuzetno veliki napor za moje igrače jer se nismo spremali za ovakav ritam - rekao je trener Novaković nakon poraza u Hercegovini, a poslije toga su Šapčani odigrali još jedan susret.

U prvenstvu Srbije dobili doma Radnički iz Kragujevca 32:30, uz kontrolu utakmice cijelo vrijeme. Trenutno igraju bez ozlijeđenih Filipa Marjanovića i Bogdana Medurića. Marjanović je lijevo krilo, jedan od najvećih talenata u Srbiji i momak koji bi igrao i EP, da nije ozljede, zbog koje će propustiti dosta vremena.

Protiv Radničkog odgovornost preuzela dva preostala ključna igrača, lijevi vanjski Dragaš 12 golova, srednjak Luka Mitrović 10. Ako Borac njih samo malo uštopa, ne mora ih u potpunosti zaustaviti, bit će jako blizu bodovima.