Konferencija za medije uoči polufinala

U Zagrebu održana konferencija za medije svih klubova sudionika završnog turnira SEHA lige

pressica SEHA

Treneri i kapetani svih klubova završnice u društvu predsjednika SEHA udruženja Sandija Šole obratili su se medijima povodom završnog turnira SEHA lige koji će se u subotu, 14. i nedjelju 15. travnja održati u Zagrebu. 

Konferenciju je otvorio Sandi Šola: "Čestitam svima na plasmanu na završni turnir jer smatram da su ovdje četiri najkvalitetnija kluba u natjecanju. Jako nam je drago da smo prvu sezonu lige uspjeli privesti kraju. Svjesni smo mnogih nedostataka i dječjih bolesti koje su se pokazale u ovoj sezoni. Naredne sezonem uvjeren sam, bit će puno bolje. Budućnost SEHA lige nije upitna. Jedino ostaje otvoreno pitanje sustava iduće sezone. Namjera nam je značajno dignuti standard certificiranjem dvorana i sličnim stvarima. Što se tiče širenja lige, aktualni su slovenski i mađarski klubovi. Slovence želimo, ali čekat ćemo ih još par tjedana za konačnu odluku. Mađari su pak jako zainteresirani i s njima vodimo intenzivne pregovore."

Potom su se medijima obratili svi predstavnici klubova.

Veselin Vujović, trener Vardara PRO: "Ja sam pomalo 'jugonostalgičar' u ovom smislu jer su mi strašno nedostajala gostovanja po Banja Luci, Zagrebu i ostalim gradovima i meni je ovo došlo kao melem na ranu. Trebalo je to i ranije organizirati. Želio sam da izvučemo Zagreb jer ne bi imalo smisla da dođemo ovdje i ne zaigramo protiv njih. Ne bojimo se nikoga i dat ćemo sve od sebe."

Đorđe Rašić, trener Tatrana: "Mi smo ispunili svoj cilj plasmanom na završni turnir jer imamo prilično mladu momčad. Čast nam je što smo ovdje, ali nemamo namjeru stati jer želimo pobjedu i u polufinalnoj utakmici. Dogodine ćemo se pojačati i tada idemo na naslov prvaka."

Ivica Obrvan, trener Croatia osiguranja: "Prije svega, moramo se osvrnuti na ono dobro što je ova liga donijela, a toga je bilo puno. Na završnici su definitivno četiri najbolje momčadi, a mi ne bježimo od uloge favorita. Međutim, svjestan sam da nam neće biti nimalo lako. Za Vardar moramo biti maksimalno spremni i koncentrirani ako mislimo u finale."

Vančo Dimovski, kapetan Metalurga: "Mislim da će se nakon ovog turnira zaboraviti svi problemi s početka natjecanja. Bilo bi jako lijepo igrati u finalu, a Zagrepčanima dajem nešto veće šanse upravo zbog domaćinstva."