Izviđač u Našicama

Nexe- Borac

(Livescore prijenos pratite u nedjelju na službenim stranicama www.seha-liga.com!)

Teško je opisati što se događalo s Našičanima u Zagrebu prošlog vikenda. Jeste, Zagreb je bio dimenzija više, odigrao pravu utakmicu, u stilu svoje cijele jeseni, ali ono što su ponudili momci Kasima Kamenice bilo je ispod svake razine. Već u 15. minuti je pet razlike, u 23. iznenađujućih i bolnih 16:6.

U prvom dijelu 14 tehničkih pogrešaka, do kraja utakmice čak 24, šut iz vani je bio 4/20. Obrana nije postojala, niti slika one momčadi koja je u prvom kolu odigrala 20:20 protiv tog istog Zagreba. Pokušavao je Kamenica mijenjati dva čovjeka obrana (Barišić, Kedžo) - napada (Kević, Markotić), ali ništa nije pomagalo. Slišković je bio otkriće prve utakmice, ovaj put do odmora ostao na 1/8 s lijevog beka, ni Barišić Jaman nije donio pretjerano...

S obzirom kako je Vardar uzeo bodove u Sarajevu, a Tatran Prešov sinoć tukao Zagreb (čime je liga ostala samo na jednom neporaženom timu, Metalurgu), Nexe polako zaostaje u borbi za Final Fourom, a sve je izglednije kako će to biti nemilosrdna bitka u kojoj trenutno Prešovi i Vardar bježe Našičanima.

Nakon onakve utakmice u Zagrebu sportski je očekivati daleko bolje izdanje danas protiv Izvičađa u posljednjoj kalendarske 2011. godine.

- Očekuje nas dobra i zanimljiva utakmica, takva je uostalom bila i naša prva međusobna u Ljubuškom - reći će za službenu stranicu kluba, našički desni bek Nikola Kedžo.

- Izviđač je mlada i dobra momčad, izuzetno čvrsta i borbena, tjelesno odlično pripremljena. Imaju jednog od najboljih vratara lige, Burića, koji nam je u prvoj utakmici zadao puno glavobolje. Igraju odličnu 5-1 obranu s puno blokova. Bit će to pravo nadmudrivanje obranom i vratarom.

Benjamin Burić je bio centralna figura te prve utakmice, kada Izviđaču nije pomoglo ni 25 njegovih obrana. Nexe je slavilo 27:26. Kamenica je imao čak 12 različitih strijelaca, a Perica Lelić je obranio 14 lopti.

- Zakazali smo napadački više nego obrambeno, nedostaje nam iskustva u fazi napada, bržeg prijenosa lopte, rutine, daleko smo najmlađa ekipa lige - govorio je nakon tog poraza trener Izviđača Zdenko Grbavac.

Međutim pitanje je mogu li Hercegovci toliko namučiti Slavonce i ovaj put.

- Izviđač je mlada i perspektivna momčad, koja svakome može raditi probleme ukoliko ih se ne shvati ozbiljno - riječi su Nexeova srednjaka Ivana Varvodića.

- Ukoliko pristupimo utakmici maksimalno i odigramo obranu kako trebamo i znamo, pobjeda ne bi smjela doći u pitanje. Ovo je prilika da se barem malo iskupimo za lošu predstavu u Zagrebu.

Puno se toga dogodilo kod Ljubušaka od te međusobne utakmice. Prošli su Vardar u Europi, a doživjeli debakl u Magdeburgu, prije odlične utakmice u uzvratu. Kriza je bila očita, porazi su stizali sa svih strana, u klubu su održavani sastanci, ali Zdenko Grbavac je ostao na klupi.

Bod u Nikšiću je puno pomogao, a u posljednjoj utakmici je u Ljubuškom lagano svladana Metaloplastika koja je bila bez ponajboljeg igrača Marjanovića.

- Uspjeli smo zatvoriti sredinu terena gdje je Metaloplastika najjača. Nadam se da ćemo pružiti u Našicama ovakvu igru i boti dostojan partner Nexeu - izjavio je nakon druge regionalne pobjede trener Grbavac.

Nexe je jedini domaći poraz doživio od Prešova, Izviđač jedini gostujući bod uzeo u Nikšiću. Hoće li se trend nastaviti i danas?